Single malt przeznaczona do stref bezcłowych…
The Dalmore Valour, przeznaczona do sprzedaży w strefach wolnocłowych, została stworzona by upamiętnić Colina z Kintail i jego bohaterswo które uratowało króla Szkocji Alexandra III.
Whisky przechodzi trzy etapy leżakowania i dojrzewa w beczkach po burbonie, po czym trafia do bardzo starych 30 letnich beczek po oloroso sherry, a na sam koniec do beczek po porto.

Whisky jest bardzo przyjemna dla oka, ma ciemno bursztynowy kolor.
Zapach: Słodki, toffee i rodzynki.
Smak: Również dość słodki wręcz kremowy.
Finish: Suszone owoce i cynamon.
Jak dla mnie przekombinowana i zbyt słodka. Niby dużo się dzieje, ale przez to wkrada się straszny chaos. Generalnie za tą cenę można trafić dużo lepiej.
Pochodzenie | Highlands, Szkocja |
Wiek | – |
Alkohol | 40% |
Cena (1l) | ok 245zł |